Passie voor kwaliteit

Met veel passie, zorg en liefde bereiden de masterchocolatiers de Australian chocoladeproducten. 


De kwaliteit van Australian chocolade wordt medebepaald door het hoge aandeel cacao ten opzichte van de overige ingrediënten zoals suiker en melk. Dit kan zelfs oplopen tot een cacaoaandeel van meer dan 80%! Door te spelen met verschillende soorten van de beste chocolade en met diverse (bereide) ingrediënten en interieurs, heeft Australian een breed assortiment van premium chocoladeproducten ontwikkeld. 

Naast het reguliere chocolade assortiment, is er ook een speciaal seizoensassortiment voor o.a. Valentijn, Pasen, Moederdag, Sinterklaas en Kerst.


Vol van smaak


Australian erkent het belang van eerlijk en natuurlijke (en biologische) ingrediënten. Deze worden vanuit de hele wereld ingekocht, waarbij alleen het allerbeste goed genoeg is. Hierdoor blijft de zuiverheid van de smaak ten alle tijden behouden. 

Naast het gebruik van natuurlijke ingrediënten staat Australian voor een ambachtelijke bereidingswijze. De producten worden met de hand gemaakt en met zorg bereid. Zo ben je altijd zeker van een overheerlijk chocolade geschenk dat iedereen bij blijft. 

Dreamers, our hand crafted story

Australian Dreamers bevatten een superieure combinatie van chocolade met een compromisloos hoog cacaopercentage en rijkgevulde interieurs. Na het couvreren van het interieur en het uitharden van de chocoladelagen, wordt de Dreamer belegd met één van de bekende Australian prints, gemaakt van cacaoboter. Deze Aboriginal prints zijn gebaseerd op tekeningen uit de dromen van Aboriginals – de oorspronkelijke bewoners van Australië – die zijn geschilderd op rotsen of in grotten. Vandaar de naam ‘Dreamers’. 

Heerlijk om jezelf cadeau te doen, maar misschien wel nog leuker om samen te delen!

Benieuwd hoe onze chocolatiers te werk gaan? Wij geven je graag een kijkje in het atelier.Verse room is de basis van onze Dreamers en we voegen roomboter toe om het interieur een extra zacht en romig karakter te geven.
Onder constante verhitting mixen we room, boter en glucosestroop tot een homogeen mengsel. Dan voegen we extra ingrediënten toe, zoals krokante noten of gepofte rijstkorrels, waarna we het mengsel vervolgens goed verhitten voor een licht conserverende werking. Door de nog hete massa van het interieur, roeren we door de chocolade.Zodra de ingrediënten mooi gelijkmatig zijn verdeeld, gieten we het nog vloeibare interieur in een RVS kader. Met een spatel verspreiden we de massa in het kader, zodat we het interieur straks in precies gelijke porties kunnen snijden.We laten het interieur enkele dagen uitharden en ‘rijpen’ in de koeling. Dit rijpingsproces geeft onze Dreamers een intensere smaak.Eenmaal uitgehard nemen we het interieur uit het kader om het van een laagje chocolade te voorzien; dit is het ‘voetje’ van de Dreamer.Met een snijraam verdelen we het interieur in vierkante blokjes van 3 x 3 cm, die we op de couvreermachine plaatsen.Na een douche en voetbad van vloeibare chocolade zorgt een blower ervoor dat de chocolade als een mooi dun laagje om het interieur komt.Dan plaatsen we handmatig een voor elke smaak unieke print van cacaoboter op de nog vloeibare chocolade. Nu gaan de Dreamers door de koeltunnel, waarin de chocolade krimpt en daarbij de print opneemt.
 Als de chocolade met print helemaal is uitgehard, kunnen we het transferpapier verwijderenHet eindproduct verpakken we in stevige kratjes, nu zijn de Dreamers klaar om verpakt te worden. De Dreamers worden per product, handmatig in de inlay gelegd, verpakt en klaar gemaakt voor de post. Zo kun jij straks heerlijk genieten van jouw chocolade

Ook zo'n zin gekregen in onze Dreamers? 
Bekijk het complete assortiment